Startbijeenkomst buitenplaatswerkgroep Huis de Poll

Datum/Tijd
1 december 2015
15:00

Locatie
de Vrije Academie De Poll


Landgoed de Poll ligt in een prachtig en ongerept uiterwaardenlandschap bij Wilp. Velen van u zullen op landgoed de Poll vaak gewandeld en gefietst hebben. Om dit mooie bezit in stand te houden, is vrijwilligerswerk hard nodig. Op dinsdag 1 december om 15.00 uur wordt daarom een vrijwillige buitenplaatswerkgroep opgericht. Locatie: de Vrije Academie De Poll, Deventerweg 24/26 in Voorst (entree en parkeerplaats aan de Haanstraat). Iedereen die de handen uit de mouwen wil steken, is van harte welkom om in een mooie en gastvrije omgeving, onder deskundige begeleiding, bij te dragen aan de instandhouding van dit monumentale erfgoed.

“Fantastisch gewerkt en wat hadden we er goed weer bij”

Zaterdag 31 oktober jl. was de eerste publiekswerkdag op Huis De Poll.  Zeven belangstellenden, mevrouw van Lynden (landgoed de Poll) en André Kaper van SLG hebben na een mooie rondleiding gewerkt in de historische moestuin op buitenplaats de Poll, onder de deskundige begeleiding van de tuinman. Hierbij is gebruik gemaakt van het degelijke, hand gesmede gereedschap van De Wit uit Groningen, dat door SLG wordt verstrekt aan alle werkgroepen die SLG faciliteert of helpt oprichten. Aardbei- bedden zijn bemest, dahlia-bollen zijn klaargezet voor de winteropslag, groenten zijn geoogst en onkruid is gewied. Na afloop van de dag kreeg iedereen die dat wilde iets uit de moestuin mee naar huis: prachtige prei, butternut en mierikswortel uit de mooi “losse” grond van de moestuin en pepers uit de historische kas.
Bijna alle aanwezigen hebben aangegeven graag actief te willen worden voor de buitenplaatswerkgroep in oprichting of voor de landgoedwerkgroep, die twee jaar eerder werd opgericht voor bosonderhoud. Een geslaagde dag! “Fantastisch gewerkt en wat hadden we er goed weer bij”, aldus een van de deelnemers.

Werkgroep

Naast het werk in de moestuin, die mevrouw van Lynden graag samen met de vrijwilligers wil uitbreiden, zal de werkgroep ook rozen snoeien en ander onderhoud verrichten aan tuinelementen rondom de buitenplaats.

Meer informatie: André Kaper