Startavond Klompenpaden in Groessen en Loo

Datum/Tijd
12 november 2014
20:00 - 22:00

Locatie
Dorpshuis Groessen


Bewoners uit Groessen en Loo opgelet.  Wandelt u ook graag in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van twee Klompenpaden bij Groessen en Loo in de gemeente Duiven? U bent van harte uitgenodigd op de startavond op woensdag 12 november. De bijeenkomst vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in Dorpshuis Groessen, Sint Isidorusplein 4 in Groessen.  Wethouder Sjef van Groningen opent de startavond. Daarna vertelt Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) over de bedoeling van het project. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.45 uur. Komt u ook?

De Gemeente Duiven heeft onlangs van de Stadsregio Arnhem Nijmegen aanvullende middelen gekregen om in Groessen en Loo twee Klompenpaden te ontwikkelen. De Gemeente Duiven heeft voor de realisatie de opdracht gegeven aan de Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Deze stichting wil dit samen ontwikkelen met de dorpsraden Groessen en Loo en andere geïnteresseerden. Ook is het de wens dat beide paden aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Klompenpaden Groessen en Loo

In Gelderland en Utrecht zijn de afgelopen tien jaar al meer dan zestig Klompenpaden ontwikkeld. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Voor de openstelling van hun grond ontvangen de agrariërs een vergoeding. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Veel lokale vrijwilligers werken mee door het pad te onderhouden en regelmatig te controleren. Stichting Landschapsbeheer Gelderland begeleidt het proces.

Werkgroep Klompenpaden

Tijdens de informatieavond krijgt u uitleg over de Klompenpaden. Iedereen krijgt de kans om zijn kennis over de oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor routes aan te dragen. Op kaarten kunt u aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De informatie die op deze avond verzameld wordt, dient als basis voor de route. Een werkgroep (waarvoor u zich op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners, werkgroep Natuur en Recreatie en Landschapsbeheer Gelderland gaat vervolgens aan de slag. Met als doel om twee Klompenpaden te realiseren waar u als bewoner van het gebied volop van kunt genieten en trots op kunt zijn.

Meer informatie

Mocht u verhinderd zijn voor deze informatieavond maar heeft u wel belangstelling voor de klompenpadenwerkgroep? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Erik van Eek van SLG, telefoon 026-3537444 / 06-50947113. Kijk ook op www.klompenpaden.nl.