Startavond Klompenpad Voorthuizen

Datum/Tijd
21 oktober 2014
20:00 - 22:00

Locatie
Dorpshuis ’t Trefpunt


Wandelt u ook graag in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een Klompenpad bij Voorthuizen in de gemeente Barneveld? U bent van harte uitgenodigd op de startavond op 21 oktober. De bijeenkomst vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in Dorpshuis ’t Trefpunt, Roelenengweg 25 in Voorthuizen. Plaatselijk Belang Voorthuizen opent de startavond. Daarna vertelt Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) over de bedoeling van het project. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.45 uur.

Wandelen in buitengebied Barneveld

De gemeente Barneveld vindt het belangrijk dat er voldoende wandelmogelijkheden zijn in het buitengebied en werkt daarom aan het realiseren van een netwerk van Klompenpaden. Binnen de gemeente lopen momenteel twee paden (Glindhorsterpad en Paradijspad) en een derde (Terbroeksepad) is in ontwikkeling. Het is de bedoeling dat deze en de Klompenpaden in de buurgemeente Nijkerk op elkaar aan gaan sluiten en zo het buitengebied ontsluiten. De paden zijn voor bewoners die graag wandelen, maar ook voor bezoekers van het gebied die er één of meerdere dagen willen wandelen en recreëren. Stichting Landschapsbeheer Gelderland werkt aan het realiseren van de Klompenpaden in nauwe samenwerking met andere partijen, bewoners, horecagelegenheden, bed and breakfast en andere partijen uit de omgeving die veel kennis hebben van het gebied.

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn tot nu toe zestig Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Voor de openstelling van hun grond ontvangen de agrariërs een vergoeding. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld.

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorische interessante objecten en hun ideeën voor een route aan te dragen. Op kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De exacte locatie van de te ontwikkelen route staat nog helemaal open en op de startavond willen we van u als bewoner de wensen met betrekking tot wandelmogelijkheden in kaart brengen. Een werkgroep (waarvoor u zich op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners en betrokken partijen gaat vervolgens aan de slag om een Klompenpad te realiseren waar de bewoners van het gebied volop van kunnen genieten en trots op zijn.

Het nieuwe Klompenpad wordt mogelijk gemaakt door financiering van provincie Gelderland, Regio FoodValley, Waterschap Vallei en Veluwe, gemeente Barneveld en de Nationale Postcode Loterij.
www.klompenpaden.nl