Startavond Klompenpad ’t Woold

Datum/Tijd
11 oktober 2016
19:15 - 22:15

Locatie
Verenigingsgebouw Juliana


In het fraaie buitengebied van de gemeente Winterswijk wordt binnenkort gestart met de ontwikkeling van een Klompenpad. Het nieuwe Klompenpad wordt ontwikkelt in ’t Woold, een prachtige, afwisselende omgeving met Scholtengoederen, boerenland, veen, heide en bosgebied. De nieuwe wandelroute kan landschappelijk ingepast worden met beplanting. Inwoners uit ’t Woold en omgeving gaan dit nieuwe Klompenpad ontwikkelen samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en belangenvereniging Wooldsbelang. Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een mooie wandelroute in uw omgeving en wilt u de route uitzetten of in de toekomst onderhouden? U bent van harte welkom op de startavond op dinsdagavond 11 oktober 2016 in het Verenigingsgebouw Juliana, Gosselinkweg 14 in Winterswijk Woold. Inloop met koffie is om 19.15 uur. De avond duurt tot 22.15 uur.

In Gelderland zijn in de IJsselvallei en op de Veluwe de reeds 93 gerealiseerde Klompenpaden al een groot succes onder wandelaars en bewoners. Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarische landschap die zo min mogelijk over de verharde weg lopen. Onderweg komt u meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van het landschap en over cultuurhistorisch en landschappelijke interessante objecten, zoals oude boerderijen of namen van straten en paadjes. Zo kunt u als bewoner of recreant het gebied op een andere manier leren kennen. Zowel bij de ontwikkeling van het pad als bij het onderhoud spelen vrijwilligers een belangrijke rol.

Informatieavond op 11 oktober

Tijdens de informatieavond krijgt u uitleg over de Klompenpaden. Iedereen krijgt de kans om zijn kennis over de oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor een route aan te dragen. Op kaarten kunt u aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De informatie die op deze avond verzameld wordt, dient als basis voor de route.

Een werkgroep, (waarvoor u zich op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners en SLG gaat vervolgens aan de slag. Deze werkgroep heeft als doel een Klompenpad te realiseren waar u als bewoner van het gebied volop van kunt genieten en trots op kunt zijn.

Op de website www.klompenpaden.nl kunt u zien waar in Gelderland en Utrecht al Klompenpaden gerealiseerd zijn. U kunt ook de klompenpaden-app gratis downloaden als u een Klompenpad zou willen lopen. Veel lokale vrijwilligers werken mee door de paden te onderhouden en regelmatig te controleren. Het nieuwe Klompenpad in ’t Woold wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Winterswijk en de Nationale Postcode Loterij. Stichting Landschapsbeheer Gelderland begeleidt het proces.

Voor vragen over de informatieavond kunt u terecht bij Liny Saris van SLG.