Startavond Klompenpad in Oosterhuizen

Datum/Tijd
19 mei 2016
19:30 - 21:30

Locatie
dorpshuis


In het fraaie buitengebied van de gemeente Apeldoorn wordt binnenkort gestart met de ontwikkeling van het vierde Klompenpad. Vanwege het succes van de Klompenpaden in de IJsselvallei en de Veluwe willen de dorpsraad Oosterhuizen en de gemeente Apeldoorn ook een Klompenpad ontwikkelen in Oosterhuizen. De omgeving van Oosterhuizen is afwisselend met het Apeldoorns Kanaal, het Beekbergerwoud en fraaie open enken. De nieuwe wandelroute kan landschap, ecologie en cultuurhistorie beleefbaar maken voor bewoners en recreanten. Inwoners uit Oosterhuizen en omgeving gaan dit nieuwe Klompenpad ontwikkelen samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een mooie wandelroute in uw omgeving? U bent van harte welkom op de startavond op donderdag 19 mei 2016 in het dorpshuis, Het Oude Veen 19 te Oosterhuizen. Aanvang is om 19.30 uur. Inloop met koffie is vanaf 19.15 uur.

Wat zijn Klompenpaden?

Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarische landschap die zo min mogelijk over de verharde weg lopen. Onderweg komt u meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van het landschap en/of over cultuurhistorisch en landschappelijke interessante objecten zoals oude boerderijen of namen van straten en paadjes. Zo kunt u als bewoner of recreant het gebied op een andere manier leren kennen. Zowel bij de ontwikkeling van het pad als bij het onderhoud spelen vrijwilligers een belangrijke rol.

Klompenpaden in Apeldoorn

In Gelderland en Utrecht zijn al 85 Klompenpaden gerealiseerd. In de gemeente Apeldoorn zijn twee paden ontwikkeld samen met bewoners en grondeigenaren: in Wenum Wiesel en in Loenen. Binnenkort wordt het derde Klompenpad geopend in Beemte Broekland. Veel lokale vrijwilligers werken mee door de paden te onderhouden en regelmatig te controleren. SLG begeleidt het proces. Het nieuwe Klompenpad in Oosterhuizen wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn en Waterschap Vallei en Veluwe.

Informatieavond op donderdag 19 mei

Tijdens de informatieavond krijgt u uitleg over de Klompenpaden. Iedereen krijgt de kans om zijn kennis over de oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor een route aan te dragen. Op kaarten kunt u aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De informatie die op deze avond verzameld wordt, dient als basis voor de route.
Een werkgroep (waarvoor u zich op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners en SLG gaat vervolgens aan de slag. Met als doel om weer een Klompenpad te realiseren waar u als bewoner van het gebied volop van kunt genieten en trots op kunt zijn.

Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij de voorzitter van de dorpsraad Annie de Groot, tel. 06-36541866.

www.klompenpaden.nl