Startavond Klompenpad Ochten

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
30 oktober 2019
00:00

Locatie
Dorpshuis


Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Ochten? Kom dan naar de startavond op woensdag 30 oktober. Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Neder-Betuwe willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. Wees welkom op de startavond op woensdag 30 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) in het Dorpshuis aan Dokter M. van Drielplein 2 in Ochten. Wethouder Van Someren en wethouder Van Dijkhuizen openen de bijeenkomst.

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn 116 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie.

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De te ontwikkelen route ligt in de omgeving van Ochten en gaat mogelijk aansluiten bij het Klompenpad in ontwikkeling in Dodewaard. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Het Klompenpad wordt mede mogelijk door de gemeente Neder-Betuwe en de provincie Gelderland.

Meer informatie

Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij Martijn Grievink van SLG, tel. 06-51839888.