Startavond Klompenpad Klarenbeek

Datum/Tijd
13 april 2016
19:30 - 21:30

Locatie
M.F.C. De Pauw


In het fraaie buitengebied van de gemeente Apeldoorn en Voorst wordt binnenkort gestart met de ontwikkeling van een Klompenpad. Vanwege het succes van de Klompenpaden in de IJsselvallei en de Veluwe willen Comité Dorpsverfraaiing en Klarenbeeks Belang en de gemeenten Apeldoorn en Voorst ook een Klompenpad ontwikkelen in Klarenbeek. Deze omgeving is erg afwisselend met landgoederen, boerenland en bosgebied. De nieuwe wandelroute kan landschap, ecologie en cultuurhistorie beleefbaar maken voor bewoners en recreanten. Inwoners uit Klarenbeek en omgeving gaan dit nieuwe Klompenpad samen met ons ontwikkelen. Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een mooie wandelroute in uw omgeving? U bent van harte welkom op de startavond op woensdag 13 april in het M.F.C. De Pauw, Bosweg 14 in Klarenbeek. Aanvang is om 19.30 uur. Inloop met koffie is om 19.15 uur.

Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarische landschap die zo min mogelijk over de verharde weg lopen. Onderweg komt u meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van het landschap en/of over cultuurhistorisch en landschappelijke interessante objecten zoals oude boerderijen of namen van straten en paadjes. Zo kunt u als bewoner of recreant het gebied op een andere manier leren kennen. Zowel bij de ontwikkeling van het pad als bij het onderhoud spelen vrijwilligers een belangrijke rol.

Informatieavond op 13 april

Tijdens de informatieavond krijgt u uitleg over de Klompenpaden. Iedereen krijgt de kans om zijn kennis over de oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor een route aan te dragen. Op kaarten kunt u aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De informatie die op deze avond verzameld wordt, dient als basis voor de route. Een werkgroep (waarvoor u zich op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners en SLG gaat vervolgens aan de slag. Met als doel om weer een Klompenpad te realiseren waar u als bewoner van het gebied volop van kunt genieten en trots op kunt zijn.

Klompenpaden in Apeldoorn en Voorst

In Gelderland en Utrecht zijn al 85 Klompenpaden gerealiseerd. In de gemeente Apeldoorn liggen twee Klompenpaden in Wenum Wiesel en Loenen. In Beemte Broekland wordt in mei een nieuw Klompenpad geopend. Dit jaar wordt gestart met nieuwe paden in Klarenbeek, Oosterhuizen en Hoenderloo. In de gemeente Voorst liggen vier Klompenpaden in de omgeving Teuge, Terwolde en Nijbroek. Daarnaast is een Klompenpad in ontwikkeling in het Fliertdal bij Twello. Veel lokale vrijwilligers werken mee door de paden te onderhouden en regelmatig te controleren. Het nieuwe Klompenpad bij Klarenbeek wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, gemeente Voorst, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij. SLG begeleidt het proces.

Voor vragen over de informatieavond kunt u terecht bij de lokale trekker Frits Dijk of via 06-54220398.
Kijk ook op www.klompenpaden.nl