Publiekswerkdag Slot Doddendael

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
16 november 2019
10:00

Locatie
Slot Doddendael


Slot Doddendael in Ewijk en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zoeken vrijwilligers, die willen bijdragen aan het onderhoud van de prachtige tuin en het behoud van de historische boomgaard op het landgoed. Kom zaterdag 16 november sfeer proeven en kennismaken met het landschappelijke erfgoed op het middeleeuwse Slot Doddendael. Op deze dag kunnen belangstellenden meer te weten komen over werken op het landgoed als groene vrijwilliger. U krijgt een rondleiding over het landgoed van eigenaar Jan Willem ’t Hooft en u maakt kennis met de werkzaamheden op het landgoed. Graag vooraf aanmelden door een e-mail te sturen naar info@doddendael.nl.

Landgoederen in heel Nederland zijn de groene parels in ons landschap met prachtige landhuizen en veel natuur. Slot Doddendael is een middeleeuws kasteeltje en wordt voor het eerst genoemd in 1332. Men vermoed dat het slot zijn naam te danken heeft aan de lisdodden die rijkelijk in de drassige grond voorkwamen. De huidige eigenaar heeft na een grondige restauratie een restaurant in het slot gevestigd. Op het landgoed ligt niet alleen een prachtige tuin maar ook een historische hoogstamboomgaard.
Slot Doddendael en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) richten gezamenlijk een vrijwillige landgoedwerkgroep op, die kan helpen bij het herstel en onderhoud van de fruitbomen en de tuin.

Programma zaterdag 16 november 2019

De ontvangst is om 10.00 uur met koffie en thee. Eigenaar Jan Willem ’t Hooft heet iedereen welkom en vertelt over het landgoed. Daarna volgt een rondleiding over het landgoed en kunt u even kort kennismaken met het werk dat gedaan kan worden. Hierbij kunt u denken aan het snoeien van fruitbomen en snoeiwerk in de tuin.
Om 12.15 uur staat er een lunch klaar voor alle deelnemers. Martijn Grievink van SLG vertelt over het vrijwilligerswerk en hoe dat eruitziet bij de andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen. Vanaf 2012 heeft SLG meer dan 30 werkgroepen op Gelderse landgoederen & buitenplaatsen opgezet en heeft hierbij veel ervaring opgedaan met het oprichten, toerusten en begeleiden van vrijwilligersgroepen.
Na afloop kunt u aangeven of u vaker als vrijwilliger wilt helpen. Voor vrijwilligers op Slot Doddendael is er eenmaal per jaar het vrijwilligersdiner en ook krijgen vrijwilligers standaard 20% korting op hun restaurantrekening.

Kijk voor meer informatie op www.doddendael.nl.