Publiekswerkdag landgoed De Wiersse

Datum/Tijd
14 oktober 2016
11:00 - 15:00

Locatie
Koetshuis


Landgoed de Wiersse tussen Vorden en Ruurlo zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep. Dit is een werkgroep die met handgereedschap meehelpt aan onderhoud van de befaamde historische tuinen, het landschapspark of de houten monumenten. De familie Gatacre en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen u van harte uit voor een publiekswerkdag op vrijdag 14 oktober. We verzamelen bij het Koetshuis van de Wiersse, Wiersserallee 5, 7251 LH Vorden (bereikbaar via N319, ingang bij km 16,7 vanaf Zutphen). De dag begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. U kunt zich voor deze dag hieronder aanmelden of via tel. 026-3537444.

Kennismaken met het landgoed

Op de werkdag wordt u gastvrij ontvangen door de familie Gatacre en SLG. U maakt kennis met het landgoed tijdens een rondleiding en na een heerlijke lunch gaan we aan de slag met een paar werkzaamheden op het landgoed. U heeft een mooie en actieve dag en u maakt kennis met het groene vrijwilligerswerk. Als u vrijwilliger in de buitenplaatswerkgroep wilt worden, kunt u zich tijdens deze dag hiervoor aanmelden.

Iedereen is welkom

Iedereen uit de omgeving is welkom: jong, oud, werkend, zonder werk, man of vrouw. Als u komt, moet u zich tevoren aanmelden bij SLG en vermeldt daarbij het aantal mensen waarmee u komt vanwege de lunches en het aantal gereedschappen. Draag stevige schoenen met platte zolen (werkschoenen, wandelschoenen, laarzen) en gemakkelijke kleding die een stootje kan hebben of modderig mag worden.

Zagen, snoeien en timmeren in een prachtige omgeving

De familie Gatacre werkt hard aan de instandhouding van al dit moois. Voor een bijdrage aan het onderhoud van het monumentale groen zoeken we mensen die het leuk vinden om in een prachtige omgeving te zagen, te snoeien of timmer- en schilderwerk te doen, georganiseerd in een buitenplaatswerkgroep. Ook zeer welkom zijn personen met vaardigheid en belangstelling voor werken met planten, met name in de rozenparterre en in de historische moestuin, of met onderhoud van hout, steen en metaal en van gereedschap.

De nieuwe werkgroep zal worden gefaciliteerd door SLG. Voor het groene werk is geen voorkennis vereist: alle nodige kennis zullen vrijwilligers krijgen van de vaste begeleiding. SLG heeft vanaf 2012 meer dan 20 werkgroepen opgericht op diverse landgoederen en buitenplaatsen en helpt nu mee met het oprichten van een werkgroep voor dit landgoed.

Kijk voor meer informatie op www.dewiersse.com.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.