Plukdag Geldermalsen, in Opijnen en Gellicum

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
22 september 2018
09:00 - 16:00


Denk je aan de Betuwe, dan denk je aan fruit en fruitbomen. Ze zijn beeldbepalend voor deze streek en van grote cultuurhistorische waarde. Namens de gemeente Geldermalsen organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) op zaterdag 22 september  een plukdag in twee karakteristieke Betuwse hoogstamboomgaarden in Opijnen en Gellicum. De geplukte appels worden verwerkt tot Betuwse streekcider en appelsprankel. We zoeken daarom vrijwillige plukkers die op deze dag een handje mee willen helpen.

Plukkers dragen bij aan de instandhouding van het Betuwse erfgoed. Maar dat niet alleen. Het is ook nog eens heel erg gezellig! Want uiteraard is er koffie met wat lekkers en gaat iedereen aan het eind van de dag met zelfgeplukte appels naar huis!

Pluk de dag, pluk een appel

Op de plukdag, op zaterdag 22 september, is er om 9.00 uur eerst een kennismaking en uitgebreide instructie op het prachtige monumentale Betuwse erf van Marrigje Scheurwater in Opijnen. Vrijwilligers maken dan kennis met de twee boomgaardeigenaren en krijgen les in veilig plukken. Arjen Meeuwissen van Elegast Distillery en Hilde Engels van de Betuwse Krenkelaar van de Fruitmotor, de cider producenten, vertellen daarna wat over de verwerking van appels tot Betuws streekcider. Uiteraard met een proeverij! Maar die volgt pas nadat de eerste kilo’s zijn geplukt.

Meer informatie en aanmelden.