Plantdag Wageningen in het Groen

Datum/Tijd
16 januari 2016
09:30 - 11:30

Locatie
Houthandel Jansen


Bewoners uit Wageningen planten binnenkort meer dan 6.000 struiken en ruim 80 bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan ‘Wageningen in het Groen’, een beplantingsproject van ons en de gemeente Wageningen. De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op zaterdag 16 januari 2016. Ruim 20 bewoners uit het buitengebied van Wageningen doen mee. Zij planten ruim 6.200 struiken zoals sleedoorn, hazelaar en Gelderse roos en ook nog eens 22 laanbomen en 62 hoogstamfruitbomen op hun terrein. De uitdeeldag begint om 9.30 uur. Wethouder Han ter Maat en onze directeur Arjan Vriend planten samen de eerste boom op het terrein van Houthandel Jansen aan de Keijenbergseweg 7 in Wageningen.

Streekeigen beplanting

De uitvoering van dit project is in onze handen. Alle deelnemers aan het project zijn door onze adviseur bezocht. Voor ieder terrein is een inrichtingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype van de bewoner. Via deze eenmalige actie worden de erven verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard of combinatie van mogelijkheden. Door aanplant van streekeigen soorten wordt een terrein weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan. Bewoners konden gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden.

Vrijwilligers van Mooi Wageningen, Stichting Wageningse Eng en Stichting Landschapsbeheer ZW-Veluwe helpen zaterdag 16 januari  met het opladen van het plantsoen op de aanhangwagens van de deelnemers. Na het ophalen gaan bewoners aan de slag met het planten.

Het project ‘Wageningen in het Groen’ wordt mede gefinancierd vanuit het project Natuur en Landschap van de Regio FoodValley en de provincie Gelderland.