Plantdag Stroe in het Groen

Datum/Tijd
14 maart 2015
09:30 - 12:00

Locatie
De Overtuin


Bewoners uit Stroe planten binnenkort meer dan drieduizend struiken en ruim honderdvijftig bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan ‘Stroe in het Groen’, een beplantingsproject van de gemeente Barneveld, Plaatselijk Belang Stroe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op zaterdag 14 maart. De deelnemers planten gezamenlijk ruim drieduizend struiken zoals sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos en vijftig knotbomen, vijftig laanbomen en vijftig hoogstamfruitbomen op hun erf. De uitdeeldag begint om 9.30 uur. Wethouder Aart de Kruijf en Robert Keizer van SLG planten samen de eerste boom op het terrein van De Overtuin, Ravenweg 2 in Stroe.

De uitvoering van dit project is in handen van SLG. Alle deelnemers aan het project zijn door een adviseur van SLG bezocht. Voor ieder terrein is een inrichtingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype van de bewoner. Via deze eenmalige actie worden de erven verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard, kikkerpoel of combinatie van mogelijkheden. Door aanplant van streekeigen soorten wordt een erf weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan. Bewoners konden gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden.

Na het ophalen gaan bewoners aan de slag met het planten.

Het project ‘Stroe in het Groen’ wordt mede gefinancierd vanuit het project Natuur en Landschap van de regio Food Valley.

Meer informatie: Robert Keizer