Plantdag ‘Loil in het Groen’

Datum/Tijd
21 november 2015
09:30 - 11:00

Locatie
Erf van de heer Looman en mevrouw Peters


Bewoners uit Loil planten binnenkort struiken en bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan ‘Loil in het Groen’, een beplantingsproject van Kontaktraad Loil en Stichting Landschapsbeheer Gelderland in samenwerking met de gemeente Montferland. De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op zaterdag 21 november. Vijftien deelnemers ontvangen zaterdag hun beplanting. Zij planten inheemse struiken zoals sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos en ook knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen op hun erf. De uitdeeldag begint om 9.30 uur. De wethouder van de gemeente Montferland en vertegenwoordigers van  Kontaktraad Loil en SLG planten samen de eerste boom op het erf van de heer Looman en mevrouw Peters aan de Doesburgseweg 19 in Loil.

Streekeigen beplanting

In mei was er een goed bezochte informatieavond over ‘Loil in het Groen’. Daarna konden bewoners uit Loil tijdens een inloopavond in juni hun wensen voor erfinrichting en een eigen ontwerp op tafel leggen. Samen met een van onze adviseurs is een individueel beplantingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype van de bewoner. Via deze actie worden de erven verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard of combinatie van mogelijkheden. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap rondom Loil, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop. Bewoners konden gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden.

Actieve inbreng bewoners

De uitvoering van het project ‘Loil in het Groen’ was in onze handen. Wij hebben hierbij nauw samen gewerkt met Kontaktraad Loil. Bijzonder in dit project was de actieve inbreng van bewoners over hun wensen voor het eigen erf. Samen maken we het landschap rondom Loil nog aantrekkelijker.