Plantdag ‘Kwaliteitsimpuls landschap Klarenbeek’

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
21 november 2015
09:30 - 11:00


Bewoners in het buitengebied van Klarenbeek planten binnenkort bijna vijfduizend struiken en ruim tweehonderdvijftig bomen. Deze ‘Kwaliteitsimpuls landschap Klarenbeek’ is een gezamenlijk beplantingsproject van de gemeente Voorst, provincie Gelderland en Klarenbeeks Belang. Wij zorgden voor de uitvoering. Op zaterdag 21 november is er vanaf 09.30 uur een uitdeeldag van plantmateriaal bij Houtindustrie Krepel BV (ingang Kopermolenweg tegenover nummer 7). Projectleider Robert Keizer en het Klarenbeeks Belang planten hier samen de eerste boom van het beplantingsproject.

Kwaliteitsimpuls landschap Klarenbeek

Het project ‘Kwaliteitsimpuls landschap Klarenbeek’ wordt gesubsidieerd door de provincie Gelderland en de gemeente Voorst. Alle deelnemers aan het project zijn bezocht door onze adviseur en er is voor ieder terrein een inrichtingsplan gemaakt dat aansluit bij het omliggende landschap. Door aanplant van streekeigen soorten wordt het erf weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het erf meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan. De werkgroep dorpsverfraaiing van Klarenbeeks Belang helpt bij het laden en lossen van de bijna vijfduizend struiken zoals sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos. En daarnaast in totaal ruim tweehonderdvijftig knotbomen en laan- en hoogstamfruitbomen.

In het Apeldoornse deel van Klarenbeek loopt op dit moment ook een beplantingsactie. De plantdag voor dit gedeelte van Klarenbeek zal waarschijnlijk in februari 2016 plaatsvinden.

Meer informatie: Robert Keizer