Plantdag Doesburg NoordOost in het Groen

Datum/Tijd
18 februari 2017
10:00

Locatie
Familie Beekman


Bewoners uit Doesburg NoordOost planten binnenkort struiken en bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan ‘Doesburg NoordOost in het Groen’, een beplantingsproject van de Buurtschap NoordOost (BNO) en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met de Gemeente Doesburg en de Provincie Gelderland. De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op zaterdag 18 februari 2017. Tien deelnemers ontvangen dan hun beplanting. Zij planten inheemse struiken zoals sleedoorn, liguster, hazelaar en Gelderse roos maar ook knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen op hun erf en in het landschap. De uitdeeldag begint om 10.00 uur. Wethouder Fred Jansen en een vertegenwoordiger van BNO planten samen de eerste boom bij de familie Beekman aan de Eekstraat 12 in Doesburg.

Streekeigen beplanting

Op 11 oktober 2016 was er in de Partyboerderij De IJsselhoeve een informatieavond over ‘Doesburg NoordOost in het Groen’. Tijdens de daaropvolgende inloopdag konden bewoners een eigen ontwerp en hun wensen voor beplanting op tafel leggen. Samen met een adviseur van SLG is vervolgens een individueel beplantingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype van de betreffende grondeigenaar. Via deze actie worden erf en omliggend landschap verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard of combinatie hiervan. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap rondom Doesburg, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop. Bewoners konden gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden.

Actieve inbreng bewoners

De uitvoering van het project ‘Doesburg NoordOost in het Groen’ was in handen van SLG. Zij heeft hierbij nauw samen gewerkt met BNO. Bijzonder in dit project was de actieve inbreng van bewoners met betrekking tot het aanplanten op eigen terrein. Samen maken we het landschap rondom Doesburg NoordOost nog aantrekkelijker.