Plantdag beplantingsproject Duiven

Datum/Tijd
16 maart 2018
10:30 - 12:30

Locatie
erf van de familie van Huet


Het einde van de vorstperiode is in zicht. De plannen worden hervat. Na Groessen en Loo planten planten 24 bewoners in het buitengebied streekeigen bomen struiken. Het beplantingsproject Duiven is een samenwerking van de gemeente Duiven, provincie Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Op vrijdag 16 maart 2018 is er vanaf 10.30 uur een uitdeeldag van het plantmateriaal aan de deelnemers op het erf van de familie van Huet aan de Ploenstraat 17 in Duiven. Namens het gemeentebestuur zal de wethouder de eerste boom van het beplantingsproject uitreiken waarna deze ter plekke wordt aangeplant.

Programma plantdag
De plantdag begint om 10.30 uur en duurt tot 12.30 uur:
– Ontvangst en inloop met koffie en thee.
– Welkomstwoord namens gemeentebestuur Duiven.
– Aanplant eerste boom.
– Uitleg over vervoer en aanplant van het materiaal door Ruud Borkes, adviseur SLG.
– Opladen van het plantmateriaal.
– Einde uitdeeldag.

Vrijwilligers helpen de deelnemers bij het laden en lossen van de ruim 9.700 struiken zoals sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos en van de ruim 280 knot-, laan- en hoogstamfruitbomen

Duiven in het Groen

Na een inspirerende informatieavond in november maakten geïnteresseerde bewoners gebruik van het individuele groenspreekuur waar hun wensen voor beplanting in een concreet plan werden omgezet. Het resultaat van deze plannen is de plantdag op 16 maart. Korte tijd hierna zullen alle bomen en struiken zijn in de grond staan en heeft Duiven een groener en streekeigener buitengebied. Door gebruik te maken van streekeigen soorten wordt het landschap aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het perceel en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan.