Opening Klompenpad Rhenoijschepad

Datum/Tijd
3 mei 2015
13:45 - 15:45

Locatie
De Betuwe Poort


Op zondag 3 mei vindt de feestelijke opening plaats van het eerste Klompenpad in de gemeente Geldermalsen: het Rhenoijschepad. Het is een rondwandeling van 14 kilometer door het afwisselende buitengebied van Rhenoy en Acquoy. Wandelen door het stroomgebied van de Linge met grienden, relicten van de Hollandse Waterlinie en historische gebouwen. De opening vindt plaats vanaf 13.45 uur bij de Betuwe Poort, Kornelis van Wijnenstraat 1 in Rhenoy. Wethouder Ronald van Meygaarden zal samen met Anton Verstegen uit Rhenoy het startpaneel onthullen. Daarna maakt het gezelschap een korte wandeling.

Wandelen door het mooie buitengebied van Rhenoy en Acquoy

Het Rhenoijschepad voert de wandelaar door het mooie buitengebied van Rhenoy en Acquoy. Langs oude kades en dijken met zicht op de Linge. Onder onze begeleiding en in samenwerking met Werkgroep Dorpsplan Rhenoy, vrijwilligers, VANL Tieler- en Culemborgerwaarden, particuliere grondeigenaren en gemeente Geldermalsen is deze route tot stand gekomen. Rhenoijschepad maakt deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden en is het 66ste Klompenpad. Dit Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, de gemeente Geldermalsen en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

De brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij Cafetaria / Lunchroom De Smulmuis, Fort Asperen en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild en het gevaar voor het overbrengen van ziektes. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 3 mei ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

2015 Jaar van de Klompenpaden

Klompenpaden zijn erg in trek, dit jaar ontwikkelen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland maar liefst 30 nieuwe paden. De 1000e kilometer Klompenpad komt daarmee al snel in zicht. Ook is 10 april een speciaal boek over de eerste 50 Klompenpaden verschenen, is er een expositie over de Klompenpaden en organiseren we gegidste wandelingen. Kortom; 2015 is het Jaar van de Klompenpaden. Houd www.klompenpaden.nl of onze Facebookpagina in de gaten voor data van openingen en speciale activiteiten.