Opening Klompenpad in Dreumel: Tremelepad

Datum/Tijd
15 juli 2015
16:00

Locatie
Fruitbedrijf en Landwinkel Bloeiend Merm


Op woensdag 15 juli vindt de feestelijke opening plaats van het tweede Klompenpad in de gemeente West Maas en Waal: het Tremelepad. Het is een rondwandeling van veertien kilometer door het mooie buitengebied van Dreumel. Wandelen langs grienden, over schouwpaden, door boomgaarden en weilanden. De opening vindt plaats vanaf 16 uur bij Fruitbedrijf en Landwinkel Bloeiend Merm, Van Heemstraweg 127a in Dreumel.  Dorpsomroeper Peer Witzel kondigt de opening aan. Wethouder Theo Hol zal samen met Arjan Vriend, directeur Stichting Landschapsbeheer Gelderland het startpaneel onthullen. Daarna wandelen de aanwezigen een deel van de route.

Wandelen door het mooie buitengebied van Dreumel

Het Tremelepad voert de wandelaar door het mooie buitengebied van Dreumel. Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en in samenwerking met vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, gemeente West  Maas en Waal is deze route tot stand gekomen.

Routenetwerk

Tremelepad maakt deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden en is het 76ste Klompenpad. Vrijdag 10 juli wordt het Lauwsepad in Beneden-Leeuwen geopend. Beide Klompenpaden zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente West Maas en Waal, Provincie Gelderland, Regio Rivierenland en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en App

De brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij het startpunt Landwinkel Bloeiend Merm, IJssalon/Pizzeria Bella Festa in Dreumel en de VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 15 juli ook beschikbaar via de Klompenpaden app.