Opening Klompenpad Hoeverveldpad in Putten

Datum/Tijd
22 april 2016
15:00 - 15:45

Locatie
koffiehuis Het Station Putten


Op vrijdag 22 april vindt de feestelijke opening plaats van het vierde Klompenpad in de gemeente Putten: het Hoeverveldpad. Het is een rondwandeling van 15 kilometer door het mooie buitengebied van de buurtschappen Hoef en Steenkamer. Wandelen over historische dijken en paden langs de voormalige Zuiderzee. De opening vindt plaats om 15.00 uur in koffiehuis Het Station Putten, Stationsstraat 127 in Putten. Wethouder Roelof Koekkoek, heemraad Dirk-Siert Schoonman van Waterschap Vallei en Veluwe en directeur Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland onthullen het startpaneel. Daarna treden de Puttense Boerendansers op en is er gelegenheid tot wandelen van (een deel van) het Klompenpad.

Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in samenwerking met vrijwilligers, particuliere grondeigenaren en gemeente Putten is deze route tot stand gekomen. Hoeverveldpad sluit aan op het Norderpad, het Oldenallerpad en het Huinerpad. Dit 86-ste Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, Regio Noord-Veluwe, de gemeente Putten, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

De brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij het startpunt koffiehuis Het Station Putten en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met oranjebruine klompjes. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 22 april ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

www.klompenpaden.nl