Opening Batouwepad en Marspad in Lienden en Kesteren

Datum/Tijd
11 juli 2015
12:15

Locatie
Eetcafé Het Wapen van Lienden


Op zaterdag 11 juli vindt de feestelijke opening plaats van twee Klompenpaden in de gemeenten Buren en Neder-Betuwe: het Batouwepad en het Marspad. Het zijn rondwandelingen door het afwisselende buitengebied van Lieden en Kesteren. De opening vindt plaats om 10.30 uur in Eetcafé Het Wapen van Lienden, Dokter van Noortstraat 2 in Lienden. Burgemeester Kees Veerhoek (gemeente Neder-Betuwe), wethouder Sander van Alfen (gemeente Buren) en directeur Arjan Vriend (Stichting Landschapsbeheer Gelderland) onthullen het startpaneel. Circus Klomp geeft aansluitend een komische voorstelling. Daarna loopt het gezelschap een deel van het Klompenpad naar Streekmuseum Van Brakel.

Wandelen langs woerden, oeverwallen en boomgaarden

Het Batouwepad is een rondwandeling van zestien kilometer, die de wandelaar voert langs oeverwallen, oude rivierlopen, woerden en dijken in het buitengebied van Lienden. Het Marspad is een rondwandeling van dertien kilometer langs de Nederrijn, oude stroombeddingen en boomgaarden in het buitengebied van Kesteren. Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en in samenwerking met vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, de gemeenten, het waterschap en lokale partijen zijn deze routes tot stand gekomen.

Routenetwerk

Deze Klompenpaden maken deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden en zijn respectievelijk het 74ste en het 75ste Klompenpad. Ze zijn mogelijk gemaakt door de gemeente Buren, de gemeente Neder-Betuwe, Provincie Gelderland, Regio Rivierenland, Waterschap Rivierenland en de Nationale Postcode Loterij.

App

De brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij Eetcafé Het Wapen van Lienden, Zorgboerderij Hoog-Broek in Lienden, boekhandel R. van der Meijden in Kesteren en VVV’s in de regio. Marspad en Batouwepad zijn in beide richtingen gemarkeerd met respectievelijk groene en paarse klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 11 juli ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

www.klompenpaden.nl

Facebookpagina