Online cursus weidevogelbescherming

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
3 maart 2022
20:00 - 21:30


Heb je belangstelling voor weidevogels? Vind je het belangrijk dat kievit, grutto, tureluur en andere weidevogels beschermd worden? En ben je graag buiten actief? Volg dan de cursus weidevogelbescherming en word een actieve weidevogelvrijwilliger. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert op donderdagavond 3 maart van 20.00 tot 21.30 uur een online cursus voor nieuwe vrijwilligers. Heb je belangstelling? Meld je aan met onderstaand formulier.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

In het voorjaar komen de weidevogels weer terug uit hun overwinteringsgebieden. Zonder de bescherming door vrijwilligers en de medewerking van boeren en loonwerkers kunnen weidevogels op veel plaatsen geen kuikens groot brengen. Dankzij de inzet van vrijwillige weidevogelbeschermers worden de nesten tijdig opgespoord en beschermd. Tijdens landbouwwerkzaamheden worden deze nesten vervolgens ontzien. Hierdoor stijgt het percentage uitgekomen nesten aanzienlijk en worden meer kuikens grootgebracht. Help je mee?

Online cursus weidevogelbescherming

De cursus bestaat uit één theorieavond met onder andere de onderwerpen: Vrijwillige Weidevogelbescherming, Nesten opzoeken, Beschermingsmaatregelen, De moderne landbouw. Biologie en gedrag van weidevogels, Registratie van gegevens, Organisatie vrijwilligerswerk. Methodisch tellen van weidevogels: broedparen- en gezinnentelling.

Coördinator vrijwillige boerenlandvogelbescherming Annette den Hollander van SLG verzorgt de cursus. Zij behandelt de theorie. De praktijk leer je in het veld door mee te gaan met een lokale ervaren weidevogelbeschermer van een weidevogelgroep bij jou in de buurt. Door te kijken naar weidevogels, waarnemen van bepaald gedrag, hoe zoek je het beste de nesten en hoe bescherm je nesten?

Aanmelden

Na het aanmelden ontvang je maandag 28 februari een Zoom link om deel te kunnen nemen.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.