Online cursus Alles over Edese landschappen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
20 april 2021
00:00


De gemeente Ede koestert vele mooie landschappen. De diversiteit aan landschappen is een belangrijke troef voor de gemeente, haar bewoners, de recreanten en toeristen, en de biodiversiteit.
Veel planten en dieren zijn afhankelijk van goed onderhouden landschappelijke beplantingen zoals knotbomen, heggen, houtsingels en hakhoutbosjes. Veel van deze elementen worden onderhouden door vrijwilligers of door de eigenaar zelf. Echter, op een aantal plaatsen ontbreekt het aan kennis of mankracht om het onderhoud goed uit te voeren. In kader van het themajaar ‘Ode aan het Landschap’ willen we meer kennis, aandacht en waardering genereren voor de Edese landschappen. Daarom organiseren de Edese werkgroepen van Levend Landschap in samenwerking met de gemeente Ede en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) dit voorjaar de online cursus ‘Alles over de Edese landschappen’. Doet u mee?

Cursusprogramma Alles over de Edese landschappen

U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze cursus. Deelname is gratis. Het cursusprogramma bestaat uit vijf online bijeenkomsten, waarin u meer te weten komt over de Edese landschappen en biodiversiteit. U leert hoe u samen met andere bewoners de landschaps- en natuurwaarden kan versterken. Via een aantal opdrachten kunt u de opgedane kennis in uw eigen omgeving vervolgens uitvoeren. U kunt zich aanmelden met het aanmeldformulier. Op het formulier kunt u ook aangeven of u op de hoogte gehouden wil worden van andere activiteiten van de Levend Landschap werkgroep in uw dorp. De desbetreffende coördinator (zie lijst beneden) neemt dan contact met u op. Deze cursus wordt aangeboden door de gemeente Ede en met steun van de provincie Gelderland.

De cursus start op 20 april met het thema Ontstaansgeschiedenis van de Edese landschappen

Lees meer en meld u gratis aan voor de cursus.