Natuuropschoondag Eder Heide

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
11 oktober 2019
08:00 - 17:00


Jaarlijks geven ruim 500 basisschoolleerlingen uit de gemeente Ede in oktober het goede voorbeeld door deel te nemen aan de Natuuropschoondag. Zij maken dan de heide zo veel mogelijk vrij van jonge boompjes zodat de heide open blijft voor insecten, vogels en hagedissen. Dit jaar zal de Natuuropschoondag plaats vinden op vrijdag 11 oktober. Buurt Ede en Veldhuizen zoekt vrijwilligers die willen helpen bij de begeleiding van de Natuuropschoondag. Om goed geïnformeerd aan de slag te gaan, tijdens de Natuuropschoondag, organiseren Buurt Ede en Veldhuizen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) twee instructiebijeenkomsten.

Deze jaarlijkse opschoondag willen we graag uitbreiden naar meer natuurwerkdagen per jaar. We zoeken ook enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om met enige regelmaat aan de slag te gaan in de prachtige natuur in de heidewerkgroep Eder Heide.

Natuuropschoondag Eder Heide vrijdag 11 oktober 2019

Kinderen van Edese basisscholen uit groep 7 en 8 gaan aan de slag op de hei.  Ze verwijderen struiken en boompjes die daar niet thuishoren.
Tijd: 9.00 uur tot 15.00 uur. Voor vrijwilligers duurt de dag van 8:00 uur tot 17:00 uur.
Locatie: Eder Heide
Bekijk filmpje van Ede Tv (2018)

Instructiebijeenkomsten voor vrijwilligers

Kennis van de natuur is niet nodig om mee te doen aan de begeleiding van de Natuuropschoondag: vooraf zijn er twee instructiebijeenkomsten. Deze zijn op dinsdag 24 en vrijdag 27 september. Tijdens de instructie hoort u meer over de rol van verschillende betrokken partijen (Buurt Ede en Veldhuizen, gemeente, SRVV, SLG en overige). We lichten het programma  van de Natuuropschoondag toe en bespreken de inhoud van de werkzaamheden. Ook komt aan bod hoe u en de kinderen veilig te werk gaan en u krijgt kledingadvies. Zo begint u goed geïnformeerd aan de Natuuropschoondag!

Aanmelden en lees meer