Landschapsdag in Voorst

Datum/Tijd
18 oktober 2014
Hele dag

Locatie
Camping De Adelaar


Op zaterdag 18 oktober a.s. organiseren de gemeente Voorst en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland een feestelijke landschapsdag op camping de Adelaar aan de Rijksstraatweg 49 te Voorst. De dag staat van 10.00 tot 15.30 uur in het teken van het landschap met allerlei activiteiten voor jong en oud.

landschapsdag Brummen_11Op deze dag kunt u zich vrijblijvend opgeven voor diverse activiteiten en projecten die van start gaan in de gemeente Voorst. Zo kunt u zich opgeven voor een kosteloos erfadvies met subsidie op bijbeborende beplanting. Of voor een cursus ‘Alles over het Landschap’, als vrijwilliger in een hoogstambrigade of andere werkgroep. Een unieke kans om uw erf en het landschap te verfraaien. Voor kinderen is er veel leuks te doen en te beleven. Zij kunnen met een schepnet waterbeestjes scheppen uit de sloot en bekijken onder de loep. Verder kunnen ze boogschieten of geschminkt worden. Iedereen die het landschap een warm hart toedraagt en meer wil weten is welkom!

Programma
– 10.00 uur Opening van de dag door wethouder Lagerweij van de gemeente Voorst en Willem de Beaufort van landgoed Beekzicht.
– 10.30 uur Inspirerende presentatie over het landschap en streekeigen erf door Stichting Landschapsbeheer Gelderland
– 10.00-15.30 uur Informatiemarkt en diverse workshops:
o Informatie over het beplantingsproject Voorst
o Een korte cursus over het snoeien van hoogstamfruit door de hoogstambrigade Voorst
o Excursie Waterschap Vallei en Veluwe, natuurontwikkeling Voorsterbeek
o Onderhoud aan nabijgelegen kolk door vrijwilligersgroep de Spaanse Ruiter
o Diverse stands van betrokken organisaties
o Stands met streekproducten
o Kinderactiviteiten zoals waterbeestjes scheppen, schminken,  boogschieten, roofvogelprijsvraag

Locatie
Camping de Adelaar, Rijksstraatweg 49 in Voorst. Mocht u deze dag niet kunnen maar wel belangstelling hebben voor een beplantingsadvies, stuur dan een email naar Robert Keizer.