Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
28 mei 2022
10:00 - 12:00


Aart Stans uit Sinderen is ambassadeur voor de biodiversiteit in de gemeente Oude IJsselstreek. Op zaterdagochtend 28 mei organiseert Aart een inspiratiedag over biodiversiteit op zijn terrein. Deze inspiratiedag is bedoeld voor particulieren met een wat grotere tuin in de gemeente Oude IJsselstreek die verdieping zoeken over biodiversiteit en van elkaar willen leren. De inspiratiedag duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui

Deze inspiratiedag is een activiteit van het nieuwe Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui. Dit netwerk verbindt buitenlui met elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen op het gebied van biodiversiteit. Veel particulieren zoals Aart Stans proberen de biodiversiteit een handje te helpen in hun tuin of op hun land. Maar hoe doe je dat nou, biodiversiteit vergroten? Waar haal je de informatie vandaan en hoe begin je er mee? En waarom is dit zo belangrijk voor deze doelgroep? De terreinen van buitenlui vormen belangrijke stapstenen tussen bestaande natuurgebieden. Planten en dieren gebruiken deze plekken voor voedsel, schuilgelegenheid en rust. Het zijn de essentiële schakels in het landschap. Via het praktijknetwerk kan je heel praktisch in je eigen omgeving van elkaar leren en elkaar inspireren.

“Zoveel mogelijk vogels en insecten in onze tuin”

Zo heeft Aart Stans uit Sinderen zich aangemeld als ambassadeur voor de gemeente Oude IJsselstreek. Aart is op zijn terrein twaalf jaar bezig met biodiversiteit. Zijn terrein van 2 hectare bestaat uit een hoogstamboomgaard, een bloemrijk hooiland en een natuurtuin met bloemrijke grasstroken, een vlinder- en bijenhoek en vogelbosjes. “Toen wij (Anna en ik) in 2008 op deze plek kwamen wonen, wilden wij het weiland omtoveren tot een voorbeeldtuin voor velen. De opdracht die wij ons zelf stelden was: Hoe krijgen we een zo groot mogelijk aantal vogels, vlinders, insecten etc. in onze tuin. Observeren, verbazen en blijven leren maakt het leven in ons paradijsje zo boeiend. En dat willen wij graag uitdragen.”

Aanmelden

Heb je ook een wat grotere tuin van ca 0,5 tot 5 hectare, niet agrarisch in gebruik en niet binnen het GeldersNatuurNetwerk en zoek je verdieping over biodiversiteit? Dan ben je van harte welkom op 28 mei. Meld je aan voor de inspiratiedag bij Aart via aart.stans@gmail.com.
Meer informatie over het praktijknetwerk.

Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.