Informatiebijeenkomst Stadsboomgaarden Tiel

Datum/Tijd
29 september 2016
19:30

Locatie
Raadszaal van het gemeentehuis


De gemeente Tiel wil de stad Tiel positioneren als Fruitstad. Een mooie uitdaging die ook vraagt om een concrete invulling om de fruitbeleving in Tiel te versterken. Dat wil de gemeente graag samen met bewoners doen. Ze ziet namelijk op een aantal plekken in de stad ruimte voor het aanplanten van fruitbomen. Daarom organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor belangstellenden op donderdag 29 september om 19.30 uur in de Raadszaal in Tiel. Deze avond wordt samen met  Stichting Landschapsbeheer Gelderland, ondernemersvereniging Hart van Tiel en Tiel XXL georganiseerd.

Stadsboomgaarden

Deze bijeenkomst heeft tot doel na te gaan of het ontwikkelen van stadsboomgaarden in Tiel (inclusief de binnenstad) haalbaar is en of er mensen aan het project willen meedoen.
Om de stadsboomgaarden te kunnen onderhouden en beheren wordt een werkgroep stadsboomgaard opgericht. De werkgroep stadsboomgaard zal een bijdrage leveren aan de inrichtingsschets van de stadsboomgaarden en zal de stadsboomgaarden onderhouden. Landschapsbeheer Gelderland zou ook graag in Tiel vrijwilligers opleiden en ondersteunen bij het aanplanten en onderhoud van Fruitbomen.
De stadsboomgaarden krijgen een publieke en educatieve functie. Het idee is dat elke bewoner er letterlijk de vruchten van kan plukken.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:
19.30 uur     Inloop
20.00 uur     Welkom en korte introductie over Tiel Fruitstad door Roland van Vugt (stadspromotie Tiel)
20.05 uur    Wat doet Hart van Tiel door Caro Agterberg
20.15 uur    Toelichting Stichting Landschapsbeheer Gelderland door Freek Aalbers
20.45 uur    Peiling ideeën en mogelijkheden
21.30 uur    Einde avond

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via rvvugt@tiel.nl.