Informatiebijeenkomst Rosselboomgaarden (aanmelden)

Datum/Tijd
9 mei 2019
20:00 - 21:30

Locatie
Erve Kots


In de Achterhoek zijn zo’n honderd Rosselboomgaarden ofwel collectieboomgaarden. Zo’n boomgaard bestaat uit hoogstamfruitbomen met zeer zeldzame unieke Achterhoekse rassen. Hoogstamfruitspecialist Hennie Rossel, Hoogstamfruit Hackfort, de Hoogstambrigades Bronckhorst en Winterswijk, Kenniscentrum Nelles en Stichting Landschapsbeheer Gelderland willen deze bijzondere rassen behouden voor de toekomst. Helpt u mee?

Informatiebijeenkomst op donderdag 9 mei 2019

Kom naar de informatiebijeenkomst op donderdag 9 mei 2019
Aanvang om 20. 00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.45 uur. Einde is om 21.30 uur.
Locatie: Erve Kots (Oude Zaal), Eimersweg 4 in Lievelde

Graag aanmelden met onderstaand aanmeldformulier.

Instandhouding van Achterhoeks cultureel erfgoed

Veel appel- en perenrassen waarvan men tot voor kort dacht dat ze niet meer bestonden, zijn de afgelopen twee decennia toch weer teruggevonden, met name in Gelderland. Hennie Rossel heeft ze samen met enkele Achterhoekse boomkwekers de afgelopen jaren weer beschikbaar kunnen maken voor geïnteresseerde en gemotiveerde hobbyfruittelers. Deze bomen zijn een onderdeel van ongeveer honderd boomgaarden in de Achterhoek.

Hennie Rossel, foto: Stan Bouman

 

Hennie Rossel uit Vorden is hoogstamfruitspecialist en deskundige op het gebied van teelt van oude fruitrassen. Hij zet zich in om vergeten fruitrassen op te sporen en in collecties te bewaren. Zie www.vergetenfruitrassen.nl.

Cursusprogramma (in hoofdlijnen)

Voorjaar: Start opleiding, theorie en praktijk.
Zomer: Inventarisatie bestaande Rosselboomgaarden.
Najaar: Theorie en praktijk: snoeien van fruitbomen.
Details volgen nog.

We bieden je een leuke opleiding in het snoeien van fruitbomen. Er is geen ervaring nodig. Deelname is gratis. We verwachten wel dat je de cursus volledig volgt en dat je je aansluitend als vrijwilliger inzet voor de Rosselboomgaarden. Let op: er is plek voor 24 deelnemers aan de cursus.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 9 mei

Heb je belangstelling om te komen? Meld je dan aan met onderstaand aanmeldformulier. Ben je verhinderd op 9 mei, maar heb je wel belangstelling voor de Rosselboomgaarden en de cursus, stuur dan een e-mail naar Sander Nijhuis.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland