Informatieavond knotgroep Heerde

Datum/Tijd
13 januari 2015
20:00 - 21:30

Locatie
Molen de Vlijt


Landschapsvrijwilligers gezocht voor knotgroep in Heerde! Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving? De gemeente Heerde zoekt samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een knotgroep. Dat is een werkgroep die bijdraagt aan het landschapsonderhoud door knotbomen aan te planten en te beheren (knotten) in de gemeente Heerde. We nodigen u van harte uit voor een informatieavond om kennis te nemen van de beoogde werkzaamheden en taken van de nieuwe groep. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 13 januari bij Molen de Vlijt aan de Groteweg 54 te Wapenveld en begint om 20.00 uur.

Iedereen kan meedoen

Knotbomen zijn zeer kenmerkende landschapselementen, met name in waterrijke gebieden zoals langs de IJssel en in het broekontginningsgebied van de gemeente Heerde. De gemeente en SLG willen de bestaande knotbomen graag in stand houden en daar waar mogelijk nieuwe bomen aanplanten. Voor deze werkzaamheden zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om in een vrijwilligerswerkgroep samen te werken aan een mooier landschap. Iedereen uit Heerde en omstreken is welkom: jong, oud, werkend, werkeloos of gepensioneerd, ervaren of niet ervaren. U bent ervan verzekerd dat uw vrije tijd een goede en plezierige invulling krijgt.

Informatieavond dinsdagavond 13 januari

Op de informatieavond op 13 januari wordt u gastvrij onthaald door SLG en de gemeente Heerde. Het doel van deze avond is om u te laten zien hoe mooi de gemeente Heerde is en op welke manier een vrijwilligersgroep kan helpen bij de instandhouding en verfraaien van dit landschap door middel van het beheer van knotbomen. De avond begint om 20.00 uur met een kopje koffie en thee en duurt tot ongeveer 21.30 uur. SLG zal uitleg geven over hoe de oprichting van de nieuwe werkgroep in z’n werk gaat en welke werkzaamheden door de groep kunnen worden opgepakt. Na de informatieavond kunt u meteen aan de slag want de eerste werkdag staat al gepland op 24 januari!