Informatieavond Zwerfafvalbrigade Beesd

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
16 november 2017
20:00 - 21:30


De gemeente Geldermalsen wil zwerfafval graag verder terugdringen. Daarom richt de gemeente samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) vier Zwerfafvalbrigades op in de kernen Geldermalsen, Meteren, Deil en Beesd. Zwerfafvalbrigades zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die er samen op uit trekken om zwerfafval te verzamelen. Als inwoner van gemeente Geldermalsen waardeert u een schone omgeving waarschijnlijk ook. Wij willen u vragen of u mee wilt helpen met de aanpak van het zwerfafvalprobleem.

Informatiebijeenkomsten

SLG organiseert samen met gemeente Geldermalsen een aantal informatiebijeenkomsten. De volgende bijeenkomsten zijn gepland:
• Beesd – Donderdag 16 november.
Locatie Het Klokhuis, voor inwoners van Beesd.
Inloop 19.45 uur, start 20.00 uur, einde 21.30 uur.
• Deil – Dinsdag 7 november.
Locatie Dorpsontmoetingspunt (DOP) in dorpshuis het Duifhuis in Deil, voor inwoners van Deil en omgeving.
Inloop 9.45 uur, start 10.00 uur, einde 11.30 uur.
• Geldermalsen – Donderdag 28 september.
Locatie De Pluk, voor inwoners van Geldermalsen en Meteren.
Inloop 19.45 uur, start 20.00 uur, einde 21.30 uur.

Indien u niet kunt op de datum in uw eigen woonplaats, dan bent u ook van harte welkom in een ander dorp.

Organisatie

De vrijwilligers krijgen van SLG arbo- en veiligheidsinstructies en er worden praktische werkafspraken gemaakt. Ook ontvangen zij alle benodigde materialen zoals een hesje, een knijptang, een ring en zakken. Via een Whats-app groep hebben de deelnemers contact met elkaar.
Naast het nut en de noodzaak blijkt uit ervaring dat deelnemers in andere gemeenten de deelname aan een Zwerfafvalbrigade als gezellig ervaren. De gemeente zorgt voor afvoer van het afval. Dumpingen van bijvoorbeeld autobanden of chemisch afval vallen niet onder zwerfafval en worden op een andere manier opgeruimd.

U bent van harte welkom bij een van de informatieavonden. Voor aanmelding of vragen kunt u contact op nemen met Saskia Wessels van SLG of via 06-24096255.