Informatieavond Zwerfafval Stokkum

Datum/Tijd
12 april 2018
19:30

Locatie
café de Pluum


In samenwerking met de gemeente Montferland organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond in Stokkum over een nieuwe en duurzame aanpak van zwerfafval. De informatieavond vindt plaats op donderdag 12 april a.s. in café De Pluum, Eltenseweg 7 in Stokkum. De avond start om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Komt u ook?

Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier en dan kunnen we er allemaal echt van genieten. De nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval houdt in dat buurtgenoten een Zwerfafvalbrigade oprichten. Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft voldoening en is nog gezellig ook. Bovendien bereik je samen meer. Het resultaat is dan ook al snel zichtbaar: een schone omgeving!

De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades. In Kilder en Beek zijn vorig jaar al met succes Zwerfafvalbrigades opgericht. Tijdens het Levend Landschap proces in Stokkum is naar voren gekomen dat een aantal dorpsbewoners ook graag aan de slag willen met zwerfafval. Dit naar aanleiding van contacten met de Zwerfafvalbrigade in Kilder.

Zwaan-kleef-aan

Het nieuwe concept van zelfredzame Zwerfafvalbrigades wordt uitgebreid toegelicht, dé oplossing voor een schoner landschap. Het kost relatief weinig tijd en het levert veel op. Door anderen in hun omgeving te enthousiasmeren en door herkenbare hesjes met ‘Zwerfafvalbrigade’ sluiten steeds meer mensen zich aan en ontstaat een zwaan-kleef-aan effect.

Aandacht voor streekeigen landschap

Stichting Landschapsbeheer Gelderland zet zich in voor een vitaal, beleefbaar en herkenbaar streekeigen landschap. SLG heeft geen eigen terreinen en werkt altijd samen met anderen, zowel organisaties als burgers. Het aantal aangesloten vrijwilligersgroepen in Gelderland is op dit moment 302, met in totaal meer dan 8600 vrijwilligers.

Zwerfafvalbrigades ook in andere gemeentes

Sinds vorig jaar zijn er bijna 20 Zwerfafvalbrigades in Gelderland van start gegaan. In de gemeenten Montferland, Heerde, Ede, Doetinchem, Renkum, Apeldoorn, Geldermalsen en Hattem hebben bewoners inmiddels de handen uit de mouwen gestoken. Binnenkort gebeurt dat in nog meer gemeentes. Kijk hier voor een overzicht van alle Zwerfafvalbrigades.