Informatieavond Winssen in het Groen

Datum/Tijd
15 juni 2017
20:00

Locatie
In de Kas


Wilt u als inwoner van het buitengebied van Winssen graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Winssen in het Groen’ op donderdag 15 juni In de Kas, Plakstraat 8a in Winssen. De avond start om 20.00 uur en wordt geopend door wethouder Piet de Klein. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn.

Groene karakter versterken

Vorig jaar startte een actieve groep bewoners uit Winssen onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) met het project  “Levend Landschap”. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorp en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer groen in het landschap. Hierbij kunt u denken aan hagen, heggen, hoogstamboomgaarden of bomen die passen in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Winssen in het Groen’.

Informatiebijeenkomst ‘Winssen in het Groen’ op 15 juni

Tijdens de informatiebijeenkomst op 15 juni vertelt een adviseur van SLG meer over het beplantingsproject. Bewoners krijgen informatie over het groen dat thuishoort in het landschap en tips om het erf diervriendelijk te maken. Het beplantingsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Beuningen en de provincie Gelderland.

Groenspreekuur op 22 en 27 juni

Op 22 en 27 juni organiseert SLG een ‘Groenspreekuur’ in Ontmoetingscentrum de Paulus. In een individueel gesprek kan een bewoner zijn beplantingswensen voorleggen aan een landschapsadviseur met als resultaat een beplantingsplan op het eigen terrein. Belangstellenden kunnen zich voor dit spreekuur opgeven tijdens of na de bijeenkomst van 15 juni. In het najaar van 2017 wordt het plantmateriaal besteld. Op een feestelijke uitdeeldag ontvangen deelnemers de bomen en de struiken. Deelnemers moeten rekening houden met een beperkte eigen bijdrage. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groener en aantrekkelijker Winssen.

Heeft u belangstelling voor ‘Winssen in het Groen’ of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de contactpersonen van de werkgroep Levend Landschap Winssen: Joep Gerrits of Paul van Oss of via e-mail.