Informatieavond Vierakker vergroent

Datum/Tijd
11 februari 2019
19:30

Locatie
‘t Boshuis


Wilt u als inwoner van het buitengebied van Vierakker graag een hoogstamboomgaard of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag of singel met streekeigen bomen of struiken? Doe dan mee met het beplantingsproject ‘Vierakker vergroent’. Op maandag 11 februari organiseren ANV ’t Onderholt en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) voor belangstellenden een informatieavond in ‘t Boshuis, Boshuisweg 8, 7233 SE in Vierakker. De avond start om 19.30 uur.

Op de informatieavond vertelt adviseur Ruud Borkes van SLG een aansprekend verhaal over de landschappen van Vierakker, over erfinrichting, over cultuurhistorie en over het belang van streekeigen struiken en bomen voor insecten, vogels en andere dieren. Wilfried Berendsen van ANV ’t Onderholt zal uitleggen hoe uw individuele beplantingswensen uitgevoerd kunnen worden. Aan het einde van de informatieavond kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deelname.

Aansluiten bij het landschap

Het doel van het project ‘Vierakker vergroent’ is om de percelen in het buitengebied van Vierakker te verfraaien met landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan laan- of knotbomen, struweelhaag, elzensingel of hoogstamfruitbomen. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk. Op die manier sluiten het perceel en het omliggende landschap op elkaar aan. Veel dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen als nestgelegenheid, schuilplaats of voedselvoorziening. Denk daarbij aan steenuil, egel of bij.

‘Vierakker vergroent’ is een uitvoeringsproject van het bewonersproces Levend Landschap Vierakker en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bronckhorst en de Provincie Gelderland.