Informatieavond Valkschepad in het Groen

Datum/Tijd
3 november 2014
20:00 - 21:30

Locatie
Kulturhus


Woont u in het buitengebied in de buurt van het nieuwe Klompenpad het Valkschepad? En wilt u uw omgeving meer landschappelijke kwaliteit geven? Kom dan naar de informatieavond op maandag 3 november 2014, aanvang is om 20.00 uur in Kulturhus, Hoge Valkseweg 52, 6741 GM Lunteren (voormalige Rabobank) en doe mee met het project ‘Valkschepad in het Groen’!

Uniek beplantingsproject

De gemeente Ede biedt in samenwerking met de werkgroep Klompenpad Valkschepad, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Plaatselijk Belang De Valk particulieren, buitenlui en agrariërs, die in De Valk in de wijde omgeving van het Klompenpad Valkschepad wonen, de mogelijkheid deel te nemen aan dit unieke beplantingsproject in het buitengebied.

Landschap beleefbaar en aantrekkelijk maken

Deelname aan het project houdt in dat u een bezoek krijgt van een landschapsmedewerker van de gemeente Ede. In overleg met u wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het gebied. Op basis van het beplantingsplan wordt plantmateriaal aan u ter beschikking gesteld. Uw omgeving kunt u via deze eenmalige actie verfraaien met landschappelijk passende beplanting, zoals een enkele boom, bomenrij, struikenrij, haag, boomgaard of combinatie van mogelijkheden. Op deze manier sluit uw terrein aan bij het omliggende landschap en zullen veel vogels en andere dieren dankbaar gebruik maken van de struiken en bomen. Het gaat dus om beplanting op de rand van het landschap of in het landschap, geen tuininrichting. Tevens wordt het landschap beter beleefbaar en aantrekkelijker voor de wandelaars van het Klompenpad.

Aanmelden

Aanmelden kan via landschapsbeheer@ede.nl.