Informatieavond hoogstamfruit Beusichem

Datum/Tijd
9 juli 2014
19:45

Locatie
dorpshuis Zoetzand


OLYMPUS DIGITAL CAMERADenk mee over nieuwe dorpsboomgaard in Beusichem!

Wilt u meedenken over de dorpsboomgaard in Beusichem en wilt u deze meehelpen onderhouden? Wilt u meer weten over hoogstamfruit en het onderhoud van boomgaarden? Kom dan naar de informatieavond over hoogstamfruit in de gemeente Buren op woensdag 9 juli 2014.

De gemeente Buren en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren deze avond voor bewoners in Beusichem die graag mee willen helpen met de aanplant en onderhoud van de dorpsboomgaard. De informatieavond vindt plaats in dorpshuis Zoetzand aan de Zoetzandselaan 1 in Beusichem. De avond begint om 20.00 uur. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.45 uur. Komt u ook?

Nieuwe dorpsboomgaard Beusichem

Het idee van de dorpsboomgaard komt van de Leefbaarheidswerkgroep Beusichem. Uitgangspunt daarbij is dat de bewoners van Beusichem zelf de aanplant, het ontwerp en het onderhoud van de boomgaard gaan oppakken. Om dit deskundig te kunnen doen, krijgen vrijwilligers een gratis cursus Hoogstamfruit door een specialist en worden ze opgeleid tot een Hoogstambrigade. SLG heeft veel ervaring met de inzet van vrijwilligers die boomgaarden onderhouden.

Informatieavond en cursus Hoogstamfruit

Hoogstamfruitdeskundige Michael Witjes van SLG zal op de informatieavond vertellen over de geschiedenis van hoogstamfruit in de gemeente Buren. Of bijvoorbeeld het pootrecht nog steeds van kracht is in de gemeente Buren en waarom veel stoofperen toch een Nederlandse naam hebben. Ook zal Michael vertellen over de nieuwe dorpsboomgaard en de cursus hoogstamfruit. Hoe maak je een ontwerp? Welke rassen zijn geschikt? Hoe plant je fruitbomen? Hoe onderhoud je jonge bomen? Opgeleide vrijwilligers gaan straks als Hoogstambrigade aan de slag in de Beusichemse boomgaard.

Aanmelden voor cursus

Op de informatieavond kunt u zich voor deze cursus aanmelden. Opgeven kan ook via dit aanmeldformulier.

Hoogstamboomgaarden in Buren

Hoogstamboomgaarden vind je veel in de gemeente Buren. Hoogstamboomgaarden zijn niet alleen cultuurhistorisch waardevol maar ze bieden ook veel ruimte aan allerlei dieren en planten. Helaas verdwijnen ze uit het landschap door onvoldoende of onjuist onderhoud. De gemeente Buren en SLG willen graag de kennis voor goed onderhoud overdragen door belangstellenden de cursus Hoogstamfruit aan te bieden die straks als Hoogstambrigade aan de slag gaan.

De informatieavond en de cursus Hoogstamfruit zijn mogelijk gemaakt door de gemeente Buren, Steunpunt Hoogstamfruit en Provincie Gelderland.