Informatieavond Hoogstambrigade Hattem

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
31 mei 2022
19:30


Hoogstamboomgaarden horen thuis in het landschap van de gemeente Hattem. In deze boomgaarden vind je nog oude fruitrassen, die belangrijk zijn voor de natuur. Het is belangrijk om deze boomgaarden te behouden, dat kan door ze goed te snoeien. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert een meerdaagse opleiding voor vrijwilligers om tot een zelfstandige Hoogstambrigade te komen. De opleiding start op 31 mei met een informatieavond in het Stadhuis in Hattem. Aanvang om 19.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond en de cursus kan met onderstaand aanmeldformulier.

Meerdaagse opleiding Hoogstambrigade

Hoogstamboomgaarden zijn bijzondere landschapselementen: mooi om te zien, heerlijk om van te plukken en met grote ecologische en cultuurhistorische waarde. Door goed te snoeien behouden we hoogstambomen. De deelnemers leren tijdens de opleiding hoe dat werkt. Zo leren ze over het snoeien van de fruitbomen in de zomer en winter, het herstellen van oude hoogstamboomgaarden, bijvriendelijk boomgaardbeheer en de aanplant van jonge fruitbomen. Adviseur Eward Timmerman van SLG geeft de opleiding. Deze bestaat uit vijf theorieavonden en vier praktijkochtenden. Deze dagen zijn verdeeld over de seizoenen. De eerste theorieavond vindt plaats op 9 juni in het Stadhuis. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar het is niet vrijblijvend. Als tegenprestatie vragen we aan de nieuw opgerichte Hoogstambrigade om zelfstandig aan de slag te gaan in diverse boomgaarden in de gemeente Hattem.

Aanmelden

Heb je belangstelling voor de informatieavond en deelname in de Hoogstambrigade, dan kun je je nu aanmelden.

De opleiding hoogstamfruit vindt plaats dankzij financiering door gemeente Hattem en provincie Gelderland.

Informatieavond Hoogstambrigade Hattem 31 mei 2022

Met dit formulier geeft u zich op voor de informatieavond Hoogstambrigade Hattem op 31 mei 2022. De velden met * zijn verplicht.
  • Wilt u zich opgeven voor de opleiding tot Hoogstambrigade?
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.