Informatieavond Archeologiewacht Epe

Datum/Tijd
28 oktober 2015
20:00 - 21:00

Locatie
Veluws Museum Hagedoorns Plaatse


Vrijwilligers gezocht voor Archeologiewacht Epe! Heeft u belangstelling voor archeologie en wilt u er meer van weten? En vindt u het leuk om de handen uit de mouwen te steken? Kom dan woensdag 28 oktober naar de informatieavond over de nieuw op te richten Archeologiewacht Epe. De avond wordt georganiseerd door ons en de gemeente Epe. U bent van harte welkom in het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse aan de Ledderweg 11 in Epe. De avond begint om 20.00 uur met een welkomstwoord door wethouder Jan Aalbers. Inloop met koffie en koek om 19.45 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Nieuwe Archeologiewacht Epe

De gemeente Epe heeft veel archeologisch erfgoed zoals grafheuvels en celtic fields. Het is belangrijk deze te behouden maar daarvoor is onderhoud nodig. Het archeologisch erfgoed in de gemeente Epe wordt met regelmaat gemonitord op de onderhoudstoestand. Op basis daarvan wordt bepaald wat er aan onderhoud nodig is.
De nieuw op te richten Archeologiewacht Epe is een groep vrijwilligers die een paar keer per jaar een zaterdag bij elkaar zal komen om het onderhoud op deze archeologische terreinen uit te voeren. Zo groeien deze terreinen niet dicht en blijven ze zichtbaar voor het publiek.
De vrijwilligers van de Archeologiewacht Epe werken onder begeleiding van Erfgoedbeheer. Wij zorgen voor gereedschap en handschoenen.

Programma Archeologie-avond

Om 20.00 uur heet wethouder Jan Aalbers iedereen welkom. Hij schetst het belang van het archeologisch erfgoed voor de gemeente en de zorg voor het onderhoud daarvan. De regioarcheoloog legt uit hoe bijzonder dit erfgoed is en hoe we het moeten onderhouden. Welke werkzaamheden kunnen vrijwilligers daarbij doen? Wij vertellen hoe wij vrijwilligers hierbij ondersteunen met gereedschap en materialen. Ook wordt vooruit gekeken naar de eerste publiekswerkdag op 14 november. Belangstellenden kunnen zich tijdens de informatieavond voor deze werkdag en de nieuwe Archeologiewacht Epe aanmelden. De avond duurt tot 21.00 uur.

Meer informatie: projectleider Martijn Grievink