Infoavond Zwerfafvalbrigade Otterlo

Datum/Tijd
30 maart 2017
19:30

Locatie
Dorpshuis De Aanloop


Geniet u ook van een mooi landschap? Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier en kunnen we er allemaal van genieten. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) heeft een nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval ontwikkeld: de oprichting van een Zwerfafvalbrigade. Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft voldoening en is nog gezellig ook! De gemeente Ede is enthousiast en wil samen met SLG het zwerfafval aanpakken in Otterlo. Doet u mee? Op donderdag 30 maart organiseert SLG een informatieavond over de aanpak van zwerfafval in Dorpshuis De Aanloop, Sportlaan 5 in Otterlo. De avond start om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Komt u ook?

Zwaan-kleef-aan
Tijdens de avond krijgt u een presentatie over landschap in de eigen omgeving. Er is aandacht voor het probleem van zwerfafval, dat het landschap ernstig ontsiert. Het nieuwe concept van zelfredzame Zwerfafvalbrigades wordt uitgebreid toegelicht, dé oplossing voor een schoner landschap! Het accent ligt hierbij op een positief en een gezamenlijk resultaat: het is leuk om samen met buurtgenoten zwerfafval op te ruimen en het hoeft niet lang te duren. Iedereen kan het initiatief nemen en u doet alleen mee als u zin en tijd heeft. Zo is er snel resultaat en wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen om ook aan de slag te gaan en zo ontstaat langzamerhand een zwaan-kleef-aan effect.

Aandacht voor streekeigen landschap
Stichting Landschapsbeheer Gelderland zet zich in voor een vitaal, beleefbaar en herkenbaar streekeigen landschap. SLG heeft geen eigen terreinen en werkt altijd samen met anderen, zowel organisaties als burgers. Het aantal aangesloten vrijwilligersgroepen in Gelderland is op dit moment 281, met in totaal meer dan 8000 vrijwilligers.

Zwerfafvalbrigades ook in andere gemeentes
In Kilder in de gemeente Montferland is in januari de eerste Zwerfafvalbrigade van start gegaan. Dat gebeurt binnenkort ook in andere gemeentes.