Infoavond Zwerfafvalbrigade Lunteren

Datum/Tijd
8 maart 2018
19:30

Locatie
Westerhoffhuis


n samenwerking met de gemeente Ede organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond in Lunteren over een nieuwe aanpak van zwerfafval. De informatieavond vindt plaats op donderdag 8 maart a.s. om 19.30 uur in het Westerhoffhuis, Dorpsstraat 28 in Lunteren. De avond start om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Komt u ook?

Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier en dan kunnen we er allemaal echt van genieten. De nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval houdt in dat buurtgenoten een Zwerfafvalbrigade oprichten. Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft voldoening en is nog gezellig ook. Bovendien bereik je samen meer. Het resultaat is dan ook al snel zichtbaar: een schone omgeving! Doet u mee?

De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades en gaat er vanuit dat het een waardevolle aanvulling is op reeds bestaande initiatieven om zwerfafval aan te pakken. Vorig jaar zijn met succes Zwerfafvalbrigades opgericht in Bennekom, Otterlo en Wekerom. De gemeente Ede is heel positief over het effect van de Zwerfafvalbrigades in het afgelopen jaar. Daarom is afgesproken dat we in 2018 nog twee brigades oprichten, waaronder in Lunteren.

Lees meer