Infoavond Zwerfafvalbrigade Lingewaal

Datum/Tijd
26 september 2018
19:30 - 21:00

Locatie
Dorpshuis De Poort


Zwerfafval hoort niet thuis in ons mooie landschap. De toekomstige gemeente West Betuwe wil samen met inwoners nieuwe zwerfafvalbrigades oprichten. Zwerfafvalbrigades zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die er in hun woonomgeving op uit trekken om zwerfafval te verzamelen. In Geldermalsen zijn al zes groepen actief. Samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen de fusiegemeenten nieuwe zwerfafvalbrigades starten in Neerijnen en Lingewaal. Binnenkort vinden informatiebijeenkomsten plaats voor inwoners die interesse hebben om deel te nemen aan een afvalbrigade.

Deze afvalbrigades laten zien dat samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen, snel resultaat en voldoening geeft En het is nog gezellig ook! Doet u ook mee? Deelname is vrijblijvend en kost weinig tijd, brigades spreken zelf af wanneer ze aan de slag gaan. Vaak is dat eens in de vier á zes weken en zijn deelnemers één à twee uur bezig. De gemeente zorgt voor de benodigde materialen en voor het afvoer van het afval.

Informatiebijeenkomsten gemeente Lingewaal

Wit u graag meer weten? U bent van harte welkom op onderstaande avonden. Voor alle kernen willen we afvalbrigades starten. Als u niet kunt op de avond in de buurt van uw eigen woonplaats, dan bent u ook van harte welkom bij de andere avond. We starten om 19.30 uur tot uiterlijk 21.00 uur.

  • Woensdag 26 september dorpshuis De Poort, Herwijnen
    voor inwoners van Vuren en Herwijnen
  • Donderdag 27 september, dorpshuis De Krakeling, Heukelum
    voor inwoners van Spijk Heukelum en Asperen

De informatiebijeenkomsten voor de gemeente Neerijnen vinden in oktober plaats. Deze data worden binnenkort bekend.