Infoavond Dorpen in het Groen (Neerijnen, Est, Varik en Heesselt)

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
18 oktober 2019
20:00

Locatie
Dorpshuis


Hoe behouden en versterken we het groen in en rondom Neerijnen, Est, Varik en Heesselt? Over die vraag buigen de werkgroepen van het project Levend Landschap zich samen met inwoners en grondeigenaren. Op 18 oktober organiseren de werkgroepen de avond ‘Dorpen in het Groen’. Inwoners worden geïnformeerd over de plannen. Daarnaast adviseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) over vergroening van de woonomgeving. De avond start om 20.00 uur in het dorpshuis in Est.

Beplantingsproject

In 2018 zijn de dorpstafels van Neerijnen, Est, Varik en Heesselt onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland gestart met het project Levend Landschap. Deze projecten hebben geleid tot het ontstaan van werkgroepen. Deze werkgroepen hebben allerlei ideeën, maar wat kunnen inwoners zelf doen? Stichting Landschapsbeheer Gelderland adviseert over het groen dat thuishoort in het landschap. Ook geven zij inwoners praktische tips om zelf aan de slag te gaan met beplanting, zowel in de kernen als in het buitengebied. Via het project ‘Dorpen in het Groen’ is het voor inwoners mogelijk kosteloos een beplantingsadvies te krijgen en de planten voordelig aan te schaffen. Doet u mee?

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente West Betuwe en provincie Gelderland.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het beplantingsproject Dorpen in het Groen via onderstaand aanmeldformulier.