Ideeënavond Levend Landschap Loo

Datum/Tijd
29 maart 2017
19:30

Locatie
Dorpsnoot


Een senioren-ommetje, verfraaien van de dorpsentree, bloemrijke bermen voor bijen, vastleggen van oude verhalen en jeugd betrekken bij landschap? Heeft u ideeën voor een mooier landschappelijk Loo? Kom dan naar de bewonersavond Levend Landschap Loo op woensdag 29 maart 2017. De informatieavond begint om 19.30 uur in De Dorpsnoot in Loo. Jong en oud is van harte welkom om mee te denken.

Loo heeft een aantrekkelijk buitengebied. Om de waarden in het buitengebied verder te versterken en beter beleefbaar te maken voor bewoners start Dorpsraad Loo in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het project Levend Landschap. Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen. Dorpsraad Loo: “SLG heeft ons geholpen met het realiseren van twee Klompenpaden in en rond de dorpen Loo en Groessen. Deze paden maken het mogelijk om op plekken in ons dorp te komen waar we nog nooit zijn geweest. Graag willen we hier een vervolg aan geven om onze inwoners nog meer te laten genieten van de mooie plekjes en om te bekijken of we Loo nog meer kunnen verfraaien of historische gebeurtenissen kunnen vastleggen.”

Ideeën verzamelen

Tijdens een informatieavond willen wij ideeën verzamelen om het typische landschapsbeeld en de cultuurhistorie rond Loo een impuls te geven. Belangrijkste thema’s zijn landschap, ecologie, cultuurhistorie, educatie/jeugd en toegankelijkheid.
Dorpsraad Loo heeft al enkele ideeën: “Zo zijn we bezig om samen met Groessen het voormalige zwembad met zijn mooie natuur weer op te pimpen, Het zou mooi zijn om een senioren-ommetje te verwezenlijken compleet met bankjes. Ook zouden we een tafel en bankjes kunnen plaatsen in het park op Schuttersveld, met beukenhaag.” Andere ideeën zijn het bouwen van een ooievaarsnest, verfraaien van de dorpsentree, vervangen van het  toegangshek door een mooi houten hekwerk. Dorpsraad Loo is ook benieuwd naar uw informatie en wensen over het landschap rond Loo. Misschien heeft u zelfs al een concreet idee om uit te laten voeren? We horen het graag!

Na de ideeënavond vindt een tweede bijeenkomst plaats, waarop de ideeën verder worden uitgewerkt. Op deze avond ontstaan vaak diverse werkgroepen die met elkaar aan de slag gaan om ideeën tot uitvoering te brengen. Daarna is de volgende stap om de plannen ook daadwerkelijk uit te voeren. Soms is daar wat geld voor nodig, nog vaker gaat het om samenwerking, handjes of beschikbare grond. Samen maken we het landschap rond Loo nog mooier.

Levend Landschap Loo wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Duiven en de Provincie Gelderland.