Feestelijke opening dorpsboomgaard Beusichem

Datum/Tijd
28 maart 2015
10:00 - 11:30

Locatie
Boomgaard


SAM_2801Vorig jaar is het idee ontstaan om een dorpsboomgaard te starten in Beusichem. Begin november heeft de Hoogstambrigade een twintigtal appel-, peren- en pruimenbomen aangeplant. Een groep van ruim 10 Beusichemse vrijwilligers wordt opgeleid om deze boomgaard te beheren en zorg te dragen voor onderhoud en wordt hierbij door de gemeente Buren en onze stichting ondersteund.

Zaterdag 28 maart om 10.00 uur wordt de Beusichemse hoogstamboomgaard feestelijk geopend door de Burense wethouder Sander van Alfen en onze directeur Arjan Vriend. Zij zullen ceremonieel een kweepeer planten.

Wij nodigen alle inwoners van Beusichem van harte uit om bij de opening van de boomgaard aanwezig te zijn! De boomgaard is te zien vanaf de Ganssteeg, en te bereiken via de J. van Zantenstraat. Hier kan straks heel Beusichem genieten van bomen, bloesem en fruit waarbij de boomgaard de komende jaren decor zal zijn van bijv. een oogstfeest en picknicks. Kinderen en andere geïnteresseerden uit Beusichem kunnen hier zien en leren hoe fruit groeit en bloeit.