Expositie over Hoogstamfruitbomen Heerde en omgeving

Datum/Tijd
13 september 2018 - 10 november 2018
00:00

Locatie
Villa Jacoba


Op donderdag 30 augustus is in Villa Jacoba de prachtige expositie Hoogstam Fruitbomen in Veessen, Vorden, Wapenveld en Heerde door Erica en Adrie Hottinga  geopend. Adrie Hottinga is al jaren de drijvende kracht achter de Hoogstambrigade in Heerde en is zelf een actieve imker. Zijn eigen hoogstammen staan er dan ook prachtig bij, worden goed onderhouden en zijn een noodzakelijke aanvulling voor de ruim 20 bijenvolken die in zijn tuin staan. De expositie is nog te zien tot en met 10 november

Groene vrijwilligers

De expositie heeft naast een compleet overzicht van alle gereedschappen die een hoogstam boomgaard brigade nodig heeft om de bomen te onderhouden ook bijzondere mooie foto’s van oude en nieuwe fruitbomen uit de gemeente Heerde. Er zijn veel oude snoeitechnieken in boekvorm te zien en de meeste fruit soorten zijn in beeld gebracht. Ook de ‘groene’ vrijwilligers in de gemeente Heerde worden in de expositie voor het voetlicht gebracht: er is aandacht voor de zwerfvuilbrigades, vrijwilligers van Vriezes Erfgoed en vrijwilligers van de Klompenpaden.

Hoogstam kunstwerken

Naast al deze Hoogstam informatie zijn er door 3 Heerder kunstenaressen in opdracht zeer grote hoogstam kunstwerken gemaakt. Ina Dijkhof, Diet de Ridder en Christien Osinga hebben op het formaat 122×244 een hoogstamboom opdracht uitgewerkt voor deze expositie. De kunstwerken zijn in de grote zaal te bewonderen en in de gang van Villa Jacoba zijn nog 2 andere kunstwerken van de kunstenaressen te zien. Mooi om te zien is dat de werken totaal verschillend zijn geworden maar in alle 3 de werken is de kracht van de hoogstam bomen terug te zien.

Voor openingstijden van de expositie zie www.wijzijnheerde.nl.