Cursus Poelen in Voorst

Datum/Tijd
26 november 2015
20:00 - 22:00

Locatie
Dorpshuis


Voor bewoners van de gemeente Voorst die interesse hebben in de aanleg van een poel, of meer willen weten over het onderhoud van een poel start dit najaar een poelencursus. Donderdagavond 26 november organiseert de gemeente Voorst in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland de eerste theorieavond. De avond start om 20.00 uur in het Dorpshuis Voorst, Schoolstraat 14 te Voorst. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. Deelname is gratis.

De poelencursus bestaat totaal uit circa zes dagdelen, theorie en praktijk. Deze eerste theorieavond gaat in op diertjes en planten in en om poelen en het onderhoud van poelen. Ook is er aandacht voor wat er bij komt kijken om een poel aan te leggen. U kunt deze avond ook los volgen. Op een drie- á viertal praktijkochtenden bezoeken we een aantal mooie poelen om inspiratie op te doen. We proberen diertjes en planten te herkennen om zo de kwaliteit van de poel te bepalen. En we leren over onderhoud in de praktijk. Enthousiaste cursisten bieden wij de mogelijkheid een poelenwerkgroep te vormen.

Aanmelden

U kunt zich bij ons aanmelden. Mocht u zich tijdens de informatieavond van 22 september jl. al hebben aangemeld, dan is het niet nodig om u opnieuw aan te melden.

Contact

Heeft u vragen over de poelencursus? Dan kunt u contact opnemen met Nomi Havelaar, telefoonnummer 026 3537444.