Cursus hoogstamfruit voor bewoners van de Bommelerwaard

Datum/Tijd
11 december 2015
10:00 - 12:30

Locatie
B&B het Paradijs


Het seizoen voor de snoei en de aanplant van hoogstamfruitbomen is gestart. Heeft u jonge fruitbomen staan en wilt u weten hoe u deze kunt snoeien? Kom dan naar de cursus op vrijdag 11 december a.s. Onze adviseur laat u in de praktijk zien waar u op dient te letten bij het snoeien en welke gereedschappen u hiervoor kunt gebruiken. Ook met specifieke vragen kunt u hier terecht. De cursus vindt plaats van 10.00 uur tot 12.30 uur bij B&B het Paradijs, Achterstraat 6 te Kerkwijk voor bewoners van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Omdat deze gemeenten zijn aangesloten bij het Steunpunt Hoogstamfruit is deze les voor bewoners gratis. Aanmelden is niet nodig.

Steunpunt Hoogstamfruit

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel zijn aangesloten bij het Steunpunt Hoogstamfruit, hét loket voor alle vragen over snoei, onderhoud en aanleg van hoogstamboomgaarden. Het steunpunt wil hoogstamboomgaarden behouden en aanleg van nieuwe boomgaarden bevorderen door middel van advies, cursussen, ondersteuning bij subsidieaanvragen en het organiseren van publieksactiviteiten.

De afgelopen jaren hebben veel eigenaren uit het buitengebied met subsidie vanuit gemeenten en Provincie Gelderland hoogstamfruitbomen aangeplant. De logische vervolgstap is dan ook het aanbieden van een cursus, waarbij de snoei van deze bomen wordt toegelicht.

Meer informatie: Saskia Bemer