Boomfeestdag en Balgoij in het Groen

Datum/Tijd
22 maart 2017
12:30 - 14:00

Locatie
basisschool Roncalli


De Boomfeestdag op woensdag 22 maart is het feestelijk einde van het beplantingsproject Balgoij in het Groen. Veertien bewoners deden mee aan dit project. Zij planten binnenkort bomen en struiken uit de eigen streek voor een mooier Balgoij. De start van de Boomfeestdag is om 12.30 uur op basisschool Roncalli in Balgoij. Wethouder Paul Loermans plant hier samen met kinderen de eerste boom.

Programma van de Boomfeestdag
12.30 uur:     Kinderen en wethouder Paul Loermans planten de eerste boom bij de school.
12.45 uur:     Kinderen verdelen zich en planten in Balgoij bomen bij familie Van Haren, Houtsestraat 12, familie Arts, Balgoijseweg 80 en familie Van der Wel, Boomsestraat 30.
13.00 uur:     Start met het planten van de bomen.
14.00 uur:     Afsluiting Boomfeestdag.

Balgoij in het Groen
Het beplantingsproject Balgoij in het Groen is het eerste resultaat van Levend Landschap Balgoij. Een groep actieve bewoners uit Balgoij startte onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) met het proces Levend Landschap Balgoij. Tijdens informatiebijeenkomsten verzamelden bewoners ideeën om het dorp en het landschap dat eromheen ligt op te knappen. Ideeën over het gebruik van planten uit eigen streek en het gebruik van meer verschillende soorten planten. Maar ook het gebruik van planten die vriendelijk zijn voor het terrein van steenuilen. Alle deelnemers aan het project over de beplanting Balgoij in het Groen kregen advies van een adviseur van SLG voor hun terrein. En over de bomen en struiken die uit het buitengebied van Balgoij komen. De deelnemers maken samen gebruik van inkoop- en subsidiemogelijkheden. Hierdoor blijft de eigen bijdrage beperkt. Alle deelnemers ontvangen op 18 maart hun inheemse bomen en struiken. Zoals winterlinde, appel- en kersenbomen, Gelderse roos, meidoorn, veldesdoorn, sleedoorn en hazelaar.

Balgoij in het Groen is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Wijchen en de provincie Gelderland.