Bijendag in Beuningen

Datum/Tijd
11 april 2015
10:00 - 14:30

Locatie
Gemeentehuis


Bijen hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van tuin- en erfeigenaren gebruiken. Dit kan hulp zijn in de vorm van het aanplanten van bijenplanten, het zaaien van bijen-bloemenzaad of door het plaatsen van een bijenhotel. Om inwoners op weg te helpen organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met gemeente Beuningen, de lokale imkerij en andere groene organisaties uit de buurt een Bijendag. De Bijendag vindt plaats op zaterdag 11 april voor het gemeentehuis, van Heemstraweg 46, 6641 AE  in Beuningen. De Bijendag duurt van 10.00 uur tot 14.30 uur. Piet de Klein, wethouder Ruimte, water en energie opent de Bijendag.

Bijeninformatiemarkt

Voor jong en oud is er op de Bijendag van alles te doen. Imkers vertellen over het leven van de bij. Er is een kleine tentoonstelling over bijenhouden en bijen in het algemeen. U kunt honing proeven en kopen. U krijgt allerlei tips over hoe u uw tuin, erf of balkon bij-vriendelijk kunt inrichten.
Allerlei lokale groene organisaties waaronder Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen, lokale imkerij en  het IVN laten zien wat zij voor bijen doen. De toegang is gratis.
Ook is koffie, thee, taart en lunch verkrijgbaar.

Bijenhotel

Wilt u graag meer weten over het werk van de imker en over wat u zelf kunt doen voor bijen? Dan bent u van harte welkom op deze Bijendag. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een prijsvraag met een bijenhotel als hoofdprijs. Ook kunnen zij die dag zelf een bijenhotel maken.

Geeft u de bij een bloemetje?

U kunt de bij helpen. Bloemrijke beplanting op particuliere grond vormt een belangrijk toevluchtsoord voor bijen. U ontvangt gratis een zakje bijenzaad om uw tuin aantrekkelijker te maken voor bijen. Ook is een gratis brochure verkrijgbaar met allerlei tips ten gunste van bijen.