Bijeenkomst buitenplaatswerkgroep Brummen

Datum/Tijd
11 november 2014
20:00 - 21:30

Locatie
Landhuis De Wijde Landen


Afgelopen zaterdag was de eerste werkdag van vrijwilligers  van de nieuwe buitenplaatswerkgroep Brummen. Tien enthousiaste vrijwilligers gingen samen met bewoners van ’t Huis Empe aan de slag op deze buitenplaats. “Een geslaagde dag”, aldus Karen Hinkamp van SLG. Dinsdag 11 november organiseren we de eerste werkgroepbijeenkomst.  Tijdens deze bijeenkomst komt de werkgroep voor het eerst bij elkaar en kijken we naar de mogelijke werkdagen, de werkzaamheden, etc. Dit alles natuurlijk onder het genot van een kopje koffie/thee.

De vrijwilligers van de buitenplaatswerkgroep gaan aan de slag op drie fraaie buitenplaatsen in de gemeente Brummen: ’t Huis Empe,  buitenplaats De Wijde Landen en buitenplaats De Spaensweerd. Samen  werken we aan het behouden van deze prachtige buitenplaatsen met de bijzondere cultuurhistorie, diversiteit en unieke natuur en landschapselementen.

Heeft u ook belangstelling om als vrijwilliger te werken op deze drie buitenplaatsen? Kom dan vanavond naar deze bijeenkomst. Aanmelden is niet nodig.

Buitenplaatswerkgroep

De Spaensweerd, De Wijde Landen, ’t Huis Empe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) richten een buitenplaatswerkgroep op die bijdraagt aan het landschapsonderhoud van deze fraaie buitenplaatsen. Deze drie monumentale buitenplaatsen in Brummen worden met veel liefde verzorgd door de bewoners die dit prachtige Brummense erfgoed graag in stand willen houden. Maar er zijn altijd handen tekort. We zoeken  daarom mensen die het leuk vinden om in een vrijwilligerswerkgroep samen met de bewoners te werken in de groene aanleg om deze drie buitenplaatsen. Dit alles onder deskundige en laagdrempelige begeleiding van een ervaren hovenier. Iedereen uit Brummen en omstreken is welkom: jong, oud, werkend, werkeloos of gepensioneerd, ervaren of niet ervaren. Door het gastvrije onthaal en de begeleiding door een hovenier bent u ervan verzekerd dat uw vrije tijd een goede en plezierige invulling krijgt. En ondertussen leert u ook nog wat.

Meer informatie: Karen Hinkamp, tel. 026-3537444