Bewoners Lievelde planten bomen en struiken

Datum/Tijd
14 januari 2017
10:00 - 12:00

Locatie
Wijndomein Besselinkschans


Bewoners uit Lievelde planten binnenkort struiken en bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan ‘Lievelde in het Groen’, een beplantingsproject van de Lievelds Belang en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met de gemeente Oost Gelre en de provincie Gelderland. Vijftien deelnemers ontvangen die zaterdag hun beplanting. Zij planten dan inheemse struiken zoals sleedoorn, liguster, hazelaar en Gelderse roos maar ook knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen op hun erf en in het landschap. Wethouder Vincent van Uem en vertegenwoordigers van de Lievelds Belang planten samen de eerste boom bij Clemens Weenink op het Wijndomein Besselinkschans.

Verfraaid landschap

Eind september 2016 was er een goed bezochte informatieavond over ‘Lievelde in het Groen’. Tijdens de daaropvolgende inloopdag konden bewoners een eigen ontwerp en hun wensen voor beplanting op tafel leggen. Samen met een adviseur van SLG is vervolgens een individueel beplantingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype van de betreffende grondeigenaar. Via deze actie worden erf en omliggend landschap verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard of combinatie hiervan. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap van Lievelde, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop. Bewoners konden gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden.

Samenwerking Lievelds Belang en SLG

De uitvoering van het project ‘Lievelde in het Groen’ was in handen van SLG. Zij heeft hierbij nauw samen gewerkt met Lievelds Belang. Bijzonder in dit project was de actieve inbreng van bewoners met betrekking tot het aanplanten op eigen terrein. Samen maken we het landschap rondom Lievelde nog aantrekkelijker.