Aftrap van een seizoen ‘met je school de boom in’!

De herfst is weer begonnen en de fruitbomen hangen vol met heerlijke appels en peren. Stichting Hoogstambrigade Schuytgraaf gaat daarom komende vrijdag met groep 6 van Het Jongleren de boom in om te oogsten. Voorafgaand aan de activiteit zullen de kinderen wat meer leren over hoe fruit groeit, wat je allemaal met fruit kunt doen en hoe je veilig moet oogsten. Daarna mogen ze zelf aan de slag!

Gewapend met plukzakken zullen ze om de beurt de ladder in klimmen. Coördinator Koen van de Griendt hoopt dat de kinderen op deze manier meer respect krijgen voor het fruit. “Niet iedereen hoeft het leuk te vinden, maar het zou mooi zijn als ze allemaal iets doen. Dat ze zeggen: ‘kijk een bij!’ Zo groeit het besef dat er nog heel veel bij komt kijken voordat een appel in je hand ligt.” Een deel van het geoogste fruit wordt mee naar school genomen, de rest zal tijdens het oogstfeest op 3 oktober geperst worden. Ook dan kunnen de kinderen komen helpen en hun eigen appelsap maken.

Kijk voor meer informatie over het oogstfeest op de website van wijkvereniging Schuytgraaf.

Het project ‘met je school de boom in’

Het doel van het project “Met je school de boom in” is om zoveel mogelijk kinderen in contact te brengen met natuur en landschap, en ze een onvergetelijke dag te bezorgen. Daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken in de natuur, daar gaat het om!

Samenwerking tussen de vrijwilligersgroep, scholen en natuur- en milieueducatie centra is hierbij van groot belang. SLG faciliteert deze samenwerking en hoopt op deze manier zo veel mogelijk kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Wil je meer weten over het ‘met je school de boom in’ project? Bekijk dan de projectpagina.